fbpx

PRATITE, UPOZNAJTE, KORISTITE CVETNE ESENCIJE: PRVA – NJENO VELIČANSTVO – ESENCIJA CRVENE RUŽE

Krećemo u izazov. Od danas pa naredna dva meseca dva puta nedeljno ću vam predstavljati po jednu cvetnu esenicju  (Bahovu, Kalifornijsku, Balkansku…) uz nekoliko ličnih komentare i saveta.

Naše putovanje krećemo sa kraljicom ružom –  crvenom. Postoji čitava kolekcija esencija od ruža – no, krećemo baš sa ovom najčešćom, najpoznatijom i izuzetno zanimljivom i u svetu cvetnih esencija.

Crvena ruža

Tradicionalno simbol ljubavi. Povezuju se sa srcem. Crvena ruža je na visokoj vibraciji bezuslovne ljubavi i daje se osobama koje su na putu otvaranja sebe ka istoj, ili osobama koje nikako da se otvore za čistu ljubav. Cvetna esencija pomaže da u nama “klikne” iskra božanske ljubavi, da se smesti u naša srca. Dobra je za meditacije i za otvaranje srčane čakre.

Cvetna esencija crvene ruže se daje osobama kojima treba unutrašnji mir, spokoj, povezivanje sa izvorom bezuslovne ljubavi. Kad malo bolje razmislimo, ona je svima nama potrebna – jer bez ljubavi čitav naš život nema mnogo smisla, a i rad na sebi počinje osvajanjem ljubavi. Univerzum (ili Bog, kako ko tumači) jeste čista ljubav. Znači crvena ruža nas povezuje sa Bogom ili Univerzumom. Kad se povežemo tada smo spremni da rastemo do neslućenih granica.

Ljubav pokreće svet

Univerzum je ljubav. Ljubav pokreće svet. Svet smo mi – pokrenuti čarobnom energijom esencije crvene ruže.  Ljubav drži ovaj SVEmir, on je njegovo vezivno tkivo. No, čini mi se da mi ponekad zaboravimo ovu jednsotavnu činjenicu i puštamo da neke druge sile preovladaju. Najčešće je to strah. A on zatvara našu srčanu čakru, pa nam se čini da je svet oko nas svet mržnje, patnje, bola. Da ljubav nije za nas i da je ne zaslužujemo.

Stoga je veoma važno da OTVORIMO NAŠA SRCA I PROBUDIMO NAŠE POTENCIJALE ZA POVEZIVANJE SA IZVORIMA LJUBAVI OKO NAS I U NAMA.

Esencija crvene ruže nas otvara prema svetu, oslobađa nas starih obrazaca koje nosimo iz detinjstva i pomaže nam da uspostavimo nove sisteme vrednosti spajajući svest srca sa našom emocionalnom svesnošću.

Kada bi bilo dobro da uzimate esenciju crvene ruže?

Iskreno, ova esencija bi mogla da bude deo svake vaše kombinacije, a isto tako biste mogli da je koristite i samostalno. Ova esencija vam pomaže kada ste ogorčeni prema sebi, kada imate utisak da za vas nema ljubavi, ili da vi istu ne zaslužujete. Kada radite na srčanoj čakri. Kada je potrebno da smirite temperament, da se povežete sa istinskom ljubavlju, da razumete i prihvatite svet oko sebe kao sigurno mesto i da oprostite sebi i drugima. Esencija crvene ruže isceljuje i briše emocionalne ožiljke i rane. Ona nas inspriše da negujemo sebe i druge i da brinemo o sebi i drugima. Kada smo nežni prema sebi i kada nađemo svoju vezu sa bezuslovnom ljubavi vraćamo se u balans i otkrivamo vezu sa Bogom i/ili Univerzumom.

Stavljamo je u ličnu kombinaciju kada je potrebno dovesi u red osećaj: razočaranja, osećaj da nas ignorišu ili da smo nevoljeni, kada verujemo da je svet nesigurno mesto i da je život večita borba.

Iskreno, moje iskustvo sa ovom esencijom nije veliko. Ne zato što je nisam prepisivala, već što sam je tek pre nekog vremena dobila od Mire Ković. Počela sam da je stavljam u neke kombinacije i za sada su rezultati dobri. Podseća svojim delovanjem na neke druge esencije, ali imam utisak da je njena uloga više duhovna. Povezivanje sa nekim višim sferama u nama i oko nas. Otkrivanje božjeg i Univerzalnog. Čak sam naletela i na podatak da pomaže i  u povezivanju s Majkom božjom.

Stavljam je tamo gde je potrebno da klijent nauči da prašta. O praštanju smo dosta pričale, i pisala sam o tome na blogu – o važnosti da oprostimo drugima, ali još važnije da oprostimo sebi.

Bila bih vam zahvalna ako imate predlog za film u kom se obrađuje neka od tema u vezi sa ovom esencijom, kao i za knjigu koja se bavi ljubavlju, praštanjem, bezuslovnim praštanjem.

  •  
  •  
  •  

Comments (2)

  1. Čini mi se ako se dobro sećam, da film Parfem ima tematiku ljubavi – opsednutosti, i da je u središtu priče cveće? A knjiga… Pišem je pa ćemo videti kako će se zvati 😉

    1. O, da. Dobro si se setila. To bi mogao da bude jedan od predloga za čitanje uz ovu esenciju. A knjigu… čekamo <3

Comments are closed.

error: Content is protected !!