fbpx

KO STOJI IZA OVE PRIČE

Ni danas nisam sigurna da ću vam u potpunosti odgovoriti na ovo pitanje. Jer mi nismo ni naše telo, ni naš posao, ni naša deca, partneri. Mi smo svi mnogo više od toga – mi smo sve ono što želimo i što nas raduje i čini potpunima.

Zašto smatram da je praktikovanje bahovih kapi moja misija?

Bahove kapi i ja se nismo srele slučajno. Došle su u moj život kada sam istinski poželela da radim na sebi, ali i da nađem sistem kojim mogu da budem od koristi ljudima oko sebe. Da pored reči, razgovora, saveta – mogu da preporučim i nešto što će biti trajna podrška na putu promene.

Praktikujem bahove kapi da bih unela svetlo, podršku i pomoć u živote onih koji su posustali, koji nisu naučeni da mogu drugačije, da život nije ni lep ni ružan već onakav kakvim ga sami kreiramo.

A sad još nekoliko formalnih informacija

Merima Aranitović – Novi Sad

Preko 25 godina radim poslove u vezi sa edukacijom. Rad u formalnom obrazovnom sistemu, kao i rad u neformalnim obrazovnim institucijama, teorijska nastava, ali i praktični i radioničarski pristup daju mi slobodu da otvoreno i bez kočnica i predrasuda pristupam svima onima koji su na putu životnih promena, rešavanja izazova, unapređivanja i rekreiranja svojih života.

Moja radna filozofija zasniva se na ideji da motivišem ljude da se bave sobom, da svoj put, harmoniju, duhovnost traže u prirodi koja nudi niz komplementarnih metoda za poboljšanje kvaliteta života, poput bahovih kapi.

U tekstovima  na svojim blogovima, kombinujem dugogodišnje  iskustvo u radu sa decom i odraslima, iskustva stečena na radionicama i seminarima iz psihologije i analize snova, iskustva bahovog praktičara cvetnih esencija, stvarajući svoj lični holističko-edukativni pravac motivacije i podrške.

Tekstovi na blogovima, portalima i onlajn magazinima su neka vrsta nadahnutih beseda, priče o dejstvu određenih cvetnih esencija, o tome kako pronaći i sačuvati sebe, šta bi bilo dobro pročitati, pogledati, na kojim smo zabludama odrastali, i kako danas živeti srećno uprkos svemu.

Verujem u moć biljaka i  reči. Verujem u moć podsvesti i u poruke koje dobijamo kroz san.  Verujem u učenje Lujze Hej koje  takođe  koristim kao podršku radu sa cvetnim esencijama. Verujem u celoživotno učenje i usavršavanje, otvorenog uma i radoznalog duha.

Završila Edukaciju  za Praktičara cvetnih esencija (Udruženje Latice)

Edukacija u Školi Bahovih praktičara:

Bazični nivo obuke (L1) na bazičnoj obuci učila o: različitim vrstama strahova, usamljenosti, neraspoloženja, različitim razlozima za neuspehe i  reakcijama na te neuspehe, bes, problemi nesanice, depresije, ljubomore, tuge, dekoncentrisanosti, neodlučnosti, nesigurnosti, lenjosti … kao i rešenja za ta neprijatna stanja.

Drugi nivo obuke (L2)  uočavanje razlike između emotivnih stanja koja su naizgled slična; zatim uočavanje uzročno-posledičnih veza između stanja koja naizgled isključuju  jedno drugo; takođe i da prepoznavanje stanja koja su odraz crta ličnosti u odnosu na stanja koja su odraz prolaznih raspoloženja.

Praktičarski deo obuke (L3)

Završila praktičarski deo – sada sertifikovani Bahov praktičar (upisana u Internacionalni registar Bahovih praktičara) 

Završila  kurs Osnove Frojdove psihoanalize (Filozofski centar za psihoanalizu, Novi Sad) –  u okviru kog sam učila i  osnove tumačenja snova (sastavni deo ovog kursa).

Pohađala seminare:

Radionica – psihološka fleksibilnost: Emocije kao naši saveznici (REBT praxis  centar)
Analiza snova – trodimenzionalni pristup (FROJD-JUNG-SONDI) dr Mirjana   Đurđević

The Meaning of Life -Pitanje smisla života kod nekih anksiozno-depresivnih klijenata (REBT praxis centar – Vladan Beara)

Kultura kritičkog mišljenja (Obrazovni forum, Beograd)

Ne možeš sve sam (Odstar, Šabac)

Realizacija svih potencijala i Oslovađanje od vezanosti (Andrea Pangos)

Depresion – A journey of Self Healing …. online course (K. Aleser, instructor)

Zakažite konsultaciju i otkrijte blagodeti bahovih kapi. Kao i na Fejsbuk stranici. 

 

https://soulblooming.com

 

Permanentnom edukacijom usavršavam svoje znanje i veštine sa ciljem da budem što kompetenija u radu sa klijentima.

  • Međunarodni sertifikovani Bahov praktičar
  • Procesor PEAT sistema
  • Akreditovani praktičar za rezilijentnost  (Resilience Practitioner Certificate Accredited)

This course is accredited by the internationally recognized CPD Accreditation Group (Provider No: 777313) and upon completion of this course, you will receive an official Accredited Certificate from Life Success Academy.

This training is a fully-accredited professional program by The CPD Accreditation Group with 20 OPTIONAL CPD / CE Credit Hours. 

  • Kurs biblioterapije pod nazivom: Biblioterapija, književnost i mentalno zdravlje

error: Content is protected !!