fbpx

IZ UGLA KORISNIKA BAHOVIH KAPI – GOŠĆA NA BLOGU

Iz ugla korisnika: Smiljanka Knežević

OSVRT NA MOJE PUTOVANJE S BAHOVIM ESENCIJAMA

Dugo nisam imala gosta na blogu. A volim da ugostim ljude koji svojim znanjem, iskustvom, promišljanjem može da nam otvori neke nove puteve i nove uvide u teme koje su nam poznate. Ovaj put moj gost je Smiljanka Knežević. Smiljina priča je izuzetno značajna jer daje odgovor na pitanje – kako to Bahove kapi rade? Kakva su moja iskustva sa Bahovim kapima? Šta mogu da očekujem od njih? Ovo je priča iz ugla korisnika Bahovih kapi.

iz ugla korisnika bahovih kapi: kako nastaju Bahove kapi.
Photo by Ryutaro Tsukata from Pexels

Duboko sam zahvalna Smilji što je pristala da svoje iskustvo podeli sa vama. Slušajući je tokom razgovora, prosto sam je pitala – a što vi to ne biste zapisali jer vaše iskustvo je tako duboko i upravo onakvo kakvo je i dr Bah opisivao u svojim knjigama. Da, nije važna bolest bitan je naš odnos prema njoj. Bitno je da uz kapi naučimo da osluškujemo sebe, svoje emocije, da širimo svoj duhovni i duševni svet, a time vraćamo u balans i naše fizičko telo. No, ne bih da dužim, pročitajte Smiljankina iskustva u vezi sa Bahovim esencijama. Možda i vas podstakne da razmišljate ili da stvari počnete da posmatrate iz novog, drugog ugla. 🙂 

Prvi susret s Bahovim esencijama

“Ovih dana sjećanje me vratilo da su pred 15 godina u našu obitelj stigle prve kapi- R.Remedy, kada su nam prijatelji iste donijeli iz Italije kao poklon suprugu koji je bolovao od karcinoma jetre i već bio na odlasku u druge dimenzije.
Tada nisam shvaćala ni što su, ni njihovo djelovanje i iste pred 4-5godina maknula jer su predugo tu i što će mi!?iz ugla korisnika bahovih kapi.(stare su!?).
No, sve je krenulo drugačije. I sama sam se spremala na operativni zahvat (pred 3 godine)štitne žljezde, to jest otklanjanje jednog režnja, kada mi je jedna divna dušica predložila zašto se ne bi pripremila na isti sa Bahovim kapima, koje su i bile sastavljene kako bi kroz sve to prošla što lakše i bezbolnije. I doista je to bilo tako, i sam tijek i post operativni tok, pogotovo što sam kroz sve prošla sama.iz ugla korisnika bahovih kapi Još sam ih, nakon toga, neko vrijeme uzimala  sa nekim izmjenama, a onda pauziram , sve do prošle godine. 
U međuvremenu pratim u grupi “Bahove kapi” određene sadržaje, a onda uočim povremene tekstove naše divne Merime i odlučim – to će biti moj Bahov praktičar. (Daljina nije bila problem jer ja živim blizu Rijeke… a i sve neke edukacije su preko platformi).

Novo putovanje

Od tad počinje (4.02/21. godine) moje pravo putovanje sa tim divnim esencijama. Ona je rođeni terapeut; nježna, obazriva, nenametljiva, topla i vrlo pažljiva i prije svega …prijatelj.
Ona je žena za “moje priče” s kojom razmjenjujem  svoje radosti ali i bolne trenutke, u koju imam veliko povjerenje.
Kroz svo ovo vrijeme ljuštile smo sloj po sloj, rješavale i tugu i patnju, bol za suprugom, samoću,odsustvo sina, moralnu čistoću, da smanjim strogoću prema sebi i još mnogo toga.

Kako Bahove kapi deluju na fizičko telo

Prošle godine još se javio jedan izazov; jake zimice, visoka temperature -39,5 koja traje cijelu noć… tijelo na nešto reagira, a ne može se otkriti uzrok.Najgore kad vas iznutra lomi, a ne možete si pomoći od drhtavice.I tu smo napravile iskorak; dvije esencije su napravile balans da me ne lomi i da se lakše nosim sa time.
Primjera bi bilo puno, ali i ovo može nekome dati uvide u djelovanje Bahovih kapi.
Važno za napomenu, odlučila sam i kupila za kućnu upotrebu set svih kapi, da mi budu za moje potrebe.

To je doista velika privilegija i pravi odabir.

O svojim divnim prijateljicama, koje  su imale velike izazove u početku sa kapima, ali sada imaju velike promjene…. nekom drugom prilikom, ili će se one same očitovati, ali promjene su očigledne.
Ja danas mogu o sebi reći da sam puno mirnija, tiša, pažljivije slušam, strpljivija, mogu propustiti… ne reagiram na svaku, čuvam svoju energiju… Ovo je, za sada, prvi deo priče iz ugla korisnika Bahovih kapi.
Promatram i osluškujem sebe već neko vrijeme i shvatila sam – koje vrijednosti i potencijale imam u sebi, a kojih nisam ni bila svjesna.
I sada sa svojih 70 godina volim život,radujem se svakom novom danu,volim i cijenim sebe, ali i druge, trudim si dan učiniti lijepim, to mogu samo ja, sve je u meni, samo trebamo vjerovati i htjeti, a esencije su tu da nam u tome pomognu.
Vjerujte imiz ugla korisnika bahovih kapi.
Hvala draga Smilja na ovoj iskrenoj i toploj ispovesti iz ugla korisnika Bahovih kapi. Da, nas dele daljine, ali današnje moderne tehnologije nam omogućuju da se gledamo i pričamo i budemo stalno u kontaktu. Još jedna stvar koja je sjajna u vezi sa onlajn komunikacijom, jeste činjenica da možemo stalno biti u kontaktu, praviti ako treba češće razgovore, konsultacije, savetovanja, ili makar samo čišćenje nekih sitnijih tekućih problema. To su tada vrlo intenzivne terapije, ali i put ume da bude kraći. Danas u većini zemalja imate holističke apoteke pa vam nije potrebno da se kapi šalju, već ih možete naručiti u svojoj holiapoteci, a razgovore, kao i sa Smiljom, obavimo iz udobnosti fotelje.
Ako biste i vi voleli da podelite svoje iskustvo i ovde, javite se i budite bloger. 🙂 gost.
error: Content is protected !!