fbpx

FORGET-ME-NOT – CVETNA ESENCIJA PROTIV TUGE

Ova esencija nam daje svest o karmičkim vezama u našem životu, o svesnoj pažnji, transperslonalnim odnosima. Pomaže nam da se povežemo sa dušama onih koji su nam bliski, a napustili su nas u nekom trenutku života. Za ranu fazu tugovanja.Za osećaj usamljenosti i izolovanosti zbog smrti voljene osobe.

Nova esencija u mojoj kolekciji

Pretpostavljate već, gledajući fotografiju da je u pitanju cvet koji je kod nas poznat pod imenom nezaboravak ili spomenak, a možda vi znate još neki naziv za njega. Latinski naziv je Myosotis sylvatica, a u Kalifornijskoj kolekciji cvetnih esencija nalazimo ga pod imenom Forget-me-not.

Tražeći kako je ovaj nežni cvet dobio ime naišla sam na legendu koja kaže da je jedan vitez plovio čamcem sa verenicom. Ona je u jednom trenutku videla lepo plavo cveće koje su nosili talasi i zamolila je verenika da joj ga dohvati. On se nagnuo, ali ga je teški viteški oklop povukao u vodu. Počeo je da tone, ali pre nego što ga je voda odnela, dobacio joj je plavo cveće i doviknuo: “Ne zaboravi me!”

Ovaj  nežni cvet povezan je sa pravom, istinskom ljubavlju – onom koja nikada ne umire.

Suština esencije koja se pravi od ovog cveta jeste da se pomogne osobi u početnoj fazi žalosti, nakon smrti bliske osobe. Takođe, korisna je i za nerazrešene traumе u vezi sa osećajem napuštenosti u detinjstvu – kada smo se se suočili sa smrću bliske osobe, a do sada to nismo procesuirali, pa se taj događaj stalno javlja kao okidač za određene traumatične situacije.

Šta kažu iskustva praktičara koji su koristili Forget-me-not u svojoj praksi?

Iskustva su zadovoljavajuća. Kada se daju onima koji su prošli kroz iskustvo tuđe smrti u detinjstvu, ova esencija im daje utehu, najčešće kroz san. Susret sa onim od koga se konačno treba oprostiti je  posredan u nekoj drugoj dimenziji. Uteha kroz ovakve susrete daje osobi spoznaju o pravoj, besmrtnoj ljudskoj prirodi.

Snovi o pokojnicima često pružaju utehu i uveravaju nas da su naši počivši dobro, da nisu usamljeni na onom svetu, da nas ne krive ni za šta. Često su to i poruke da možemo da nastavimo život – zaustavljen u trenutku kad smo osobu izgubili.

Nakon takvih snova lakše se vraćamo u svakodnevicu i osećamo se rasterećeno. Snovi ne izazivaju euforičnu radost, ali sama činjenica da smo se oslobodili trauma, da smo postali svesni da u svemu tome više nemamo šta da tražimo i da možemo da se “oslobodimo” teških veza, daje dobru osnovu za nastavak.

Forget-me-not je jedna od osnovnih esencija koja se koristi kad radimo na duhovnom razvoju. Ona jača naša sećanja na duhovnu prirodu i povezivanje sa našim duhovnim vodičima i bliskim osobama koje više nisu među nama.

Ako je ovo esencija za vas, javite se <3

 

Esencije pravi čarobnica Mira Ković.

  •  
  •  
  •  
error: Content is protected !!