fbpx

BAHOVE KAPI MOGU BITI PRIRODNO REŠENJE ZA TUGU

Nije tuga nešto što nismo barem jednom u životu doživeli. Postoje te male tuge, koje nas brzo prođu, jer i njihovi uzroci nisu duboki, pa se i  “ne kače” na nas na neki duži rok.  No, problem nastaje kada tuga počne sve češće da nas posećuje, a na kraju postane naš saputnik.

U svetu gde su svakodnevni izazovi neizbežni, tema tuge sve češće se javlja u razgovorima sa klijentinjama. Preplavila me tuga. Tužna sam. Ne znam zašto, ali ne mogu da se oslobodim tuge…

Razgovor sa praktičarem je izuzetno bitan jer pomaže da osvestite šta je to tuga, da je razumete i da naučite kako da se suočite sa njom.  Tugu treba razumeti. Treba da budemo spremne da prihvatimo da do nje mogu da nas dovedu najrazličitiji (kako reče jedna klijentinja i najneverovatniji razlozi). Kada naučimo da je prihvatimo, onda ćemo naučiti i kako da svoj život skrojimo tako da u njemu ove emocije više nema. Ili za početak kako da živimo sa njom. Jer tuga je sastavni i deo tugovanja, a onda je ne možemo preskočiti, ali je možemo prihvatiti i razumeti zašto je tu i šta iz nje treba da naučimo.

To nekad nije lak put, ali je vredan jer tuga ako joj pustimo da dugo bude deo nas, to jest, ako se “srodimo” sa njom, prelazi sa emocionalnog na fizički nivo.

Tužna devojka puši. Crno-bela fotograifja

Vine – Putokaz za tugu

Vine je esencija koja pomaže da prepoznamo i shvatimo našu tugu. Ona deluje kao vodič koji nas usmerava ka razumevanju šta nas je dovelo do ovog stanja i šta dalje da radimo. Kada shvatimo uzrok naše tuge, postajemo sposobniji da se suočimo sa njom i pronađemo rešenja koja nam mogu pomoći da se osećamo bolje.

Olive – Snaga za život sa tugom

Olive je tu da nam omogući da živimo sa tugom. Kada se osećamo iscrpljeno i emotivno ispražnjeno, Olive nam pruža potrebnu snagu da nastavimo dalje. Ova esencija pomaže u obnovi naše fizičke i mentalne energije, omogućavajući nam da bolje podnesemo teška vremena i pronađemo mir u svakodnevnom životu.

Wild Oat – Prigrlimo tugu bez straha

Wild Oat nas uči da prigrlimo svoju tugu bez straha. Umesto da se borimo protiv nje, ova esencija nas podstiče da je prihvatimo kao deo našeg iskustva. Wild Oat nas inspiriše da pronađemo kreativne načine da tugu pretvorimo u sreću, bilo kroz umetnost, povezivanje sa drugima ili otkrivanje novih strasti.

Tužan devojka vuče stolicu po plaži.

Tuga kao veliki učitelj

Tuga je veliki učitelj koji nas podseća na značaj prošlih vremena. Ipak, ona može negativno uticati na naše fizičko zdravlje, posebno na pluća i srce. Tuga je pasivni oblik besa, dok je bes aktivna tuga, i oba osećanja mogu smanjiti protok krvi i energije u našem telu, smanjujući našu radnu sposobnost.

Zašto su Bahove kapi pravo rešenje

Bahove kapi, posebno Vine, Olive i Wild Oat, pružaju nam alatke za prevazilaženje tuge. One nam pomažu da razumemo, prihvatimo i transformišemo naše emocije.  Vraćaju nam energiju i sposobnost da živimo punim plućima.

Vreme je da se oslobodite tuge ili znate nekog kome bi ovaj tekst bio koristan? Slobodno ga podelite! <3

error: Content is protected !!