fbpx

ZAHVALNA RETRIVERKA

Autor: Ognjena Lazić

Oni koji nas duže prate, sećaju se da smo pisale da se cvetnim esencijama uspešno mogu tretirati i biljke i životinje.  Saznajte kako su cvetne esencije pomogle njenoj retrivetki. 

ZAHVALNA RETRIVERKA

Tonja je predivna i privržena retriverka. Kad je gledam imam osećaj kao da je uvek nasmejana. Njena potreba da ugodi, da bude na usluzi, da posluša, da se preda drugome otkriva koliko je to posvećen i velikodušan pas. Kada bi mogla da se koristi ljudski jezikom, ona sigurno nikada ne bi mogla da kaže ne. Pre nekoliko dana postala je razdražljiva i primetila sam da se neprestano češe. I imala sam šta da vidim – po celom telu pojavile su se ranice očigledno bolne i upaljene. Čim sam počela da ispiram rane mlakom kamilicom, Tonja je zadovoljno žmirkala i mahala repom. Nisam imala predstave zašto je njeno telo tako reagovalo. Iako imamo dobrog veterinara, ako vakcinisanje nije u pitanju, odlaske odlažem do poslednjeg, jer su lekovi koji se prepisuju prilično agresivni i deluje mi da psu treba nakon terapije dugo da se oporavi. A kožne probleme kod Tonje smo već jednom lečili steroidnim šamponima, koji su problem samo zamaskirali i kratkoročno joj olakšali muke.

Zato sam odlučila da mojoj četveronožnoj drugarici pokušam da pomognem cvetnim kapima.

Self heal je cvetna esencija koja pomaže da se pokrene proces samoizlečenja, i kao pomoć pri zarastanju rana.

Centaury je cvetna esencija koja potpuno odgovara Tonjinom ponašanju, njenoj ogromnoj velikodušnosti i želji da svima ugodi.

Crab Apple je cvetna esencija koja ima pročišćujuća svojstva.

Ehinacea je cvetna esencija koja jača imunitet i obnavlja životnu energiju.

Kamilica je cvetna esencija koja umiruje emocionalnu tenziju, agitaciju, iritabilnost i promene raspoloženja.

Nakon dve sedmice Tonja deluje preporođeno i radosno, a od ranica su na nekim mestima ostali samo ožiljci. Ne treba izostaviti da je njenom oporavku doprinela uravnotežena ishrana, i obilje sveže vode. Znam da ovo zvuči smešno, ali veoma često briketi i konzerve kojima se hrane psi i te kako mogu biti uzrok velikih zdravstvenih problema.

  •  
  •  
  •  
error: Content is protected !!