fbpx

KAD JE UŽAS ESENCIJA ROCK ROSE JE UŽE SPASA

 • Užas.

 • Ovo je strašno!

 • Pa mogla je da mi padne saksija na glavu.

 • Stomak mi se grči kad samo pomislim na to!

 • Znam da te smaram, ali zamisli kako me je preseklo u stomaku kada je ta saksija pala pred moje noge. U prvom trenu nisam ništa pomislila, ali kad sam se osvestila samo sam stala paralisana od straha. Pa zamisli, mogla sam… brr….

 • .. moram do toaleta, muka mi je koliko mi se grči želudac kad samo pomislim na to.

 • Znam da razumeš…
 • To je isto kao kad su ti javili da je Petar u bolnici.
 • Presekla te misao šta može da te dočeka. Da li je dobro? Da li je životno ugrožen. Noge ti se odsekle, i kao da te je neko udario u stomak. Baš kao kad bokser kljokne na pod kad mu isteraju vazduh iz stomaka. Paaaaaaaaf…
 • Znaš da ne volim ni da čujem reč UŽAS…. ali nekad se stvarno tako osećam. Kao da nikad nisam odrasla, već u meni proradi ona devojčica koja na pomisao da se izgubila ili da se desilo nešto strašno sav svoj strah oseti u stomaku.
 • Da ti ispričam još ovo pa neću više o užasnom strahu. Kad sam imala nekih 5-6 godina pala sam i razbila glavu. Vidiš, i danas imam ožiljak. Zapela sam i udarila se o ivicu stoličice, tamo iza garaže. Sećaš se? 🙂
 • Stajala sam tako, krv je curila niz lice, ali nisam osećala bol. Video me je tata i nasmešio se. Sigurno se setio sebe u toj situaciji. Zagrlio me je i krenuli smo u kuću. Bez suza. Tata je bio kul, pa sam bila i ja. Onda je na prag izašla mama. I kad sam joj videla lice, kad sam videla UŽAS u njenim očima – jer posle je rekla da ona uopšte nije videla moje lice, ona je videla samo krv koja je liptala (tako je to ona tada doživela) i kako je samo čekala tako skamenjena na tom pragu da priđem da vidi da li je sve ok i na svom mestu… E, kad sam videla nju, tada sam i ja počela da urlam od straha. Jer, ako se mama boji, šta meni drugo preostaje. Takvih smo situacija tokom odrastanja imale više. Kad se njen parališući strah prelivao na mene. Žao mi je što njoj niko nije davao Bahove kapi…

Da, sada znam da je za sve ove situacije dobro dati Rock Rose. On je čarobna esencija da nam otkloni osećaj da smo za dlaku izbegli ozbiljnu nesreću, da nas umiri, da prestanemo da se tresemo od straha, da nam smiri stomak. To je njegova uloga i u Reskju Remedi kapima.

Rock Rose je esencija dobra za stanje koje još zovu i stanje smrznutog straha. Kad smo u opasnosti reagujemo na dva načina. Jedni beže, a drugi se skamene. Mi često gledamo emisije o životinjama i tu sam prvi put videla da neke od njih kao reakciju na smrtnu opasnost reaguju tako što se parališu.

Zašto je to strah koji osećamo u stomaku? Zato što je solarni pleksus smešten u središte nervnog sistema koji u tom strašnom trenutku postaje nesposoban za snalaženje.

Kako nam Rock Rose pomaže

Rock Rose nam pomaže da se vratimo u stanje mira i razuma. Da se opustimo i da strah popusti. Oni koji imaju decu kažu da im ova esencija pomaže u situacijama kada dete ima noćnu moru. Možda bi ga pored kreveta mogle imati i odrasle osobe koje su u nekoj teškoj životnoj fazi kad sanjaju strašne snove.

Kako smo učili, Rock Rose se često stavlja u kombinacije za decu koja prolaze kroz faze odrastanja kada osećaju pojačan strah.

No, i među nama odraslima ima Rock Rose tipova. To smo mi koji vam spolja delujemo kul i opušteno, kao da super vladamo situacijom, a u stvari smo paralisani u svom strahu. 🙂

Samo bih, kad već pišem o ovoj esenciji, dodala da je Rock Rose dobar i kod sunčanice, toplotnog udara i recimo zavisnosti od droga. To je već druga priča. Samo sam kao napomenu stavila u ovaj zapis.

 •  
 •  
 •  

Comments (2)

 1. To mi je trebalo onomad, kad je auto proleteo trotoarima na 19 cm od mene. Ili kad sam bila u nekim blažim, a opasnim situacijama. Uh…i sad se jezik kad se setim.

  1. Da. To su te situacije, kad se setimo pa nas i danas preseče u stomaku. 🙂

Comments are closed.

error: Content is protected !!