fbpx

BAHOVE KAPI U MISIJI DEBLOKIRANJA EMOCIJA

Sve je dobro, a nama opet nije sve po meri. Negde unutar nas nešto nas žulja. Pokušavamo da se otvorimo za ljubav, radost, prosperitet, sreću, kreativnost – ali kao da negde u nama postoje granice do kojih uspemo da se “otvorimo” i dalje ne ide. Koliko god da se trudimo, koliko god deklarativno mi pokušavamo da se menjamo – sve ostaje na rečima. Jer naše telo i naše emocije nisu u saglasju. Tanane žice duha, duše i tela su u prekidu. 

BAHOVE KAPI U MISIJI DEBLOKIRANJA EMOCIJA

U čemu je caka

Životne okolnosti nam donesu emocionalni bol, ostanu rane i ožiljci na duši – i to nas blokira. Vremenom uspemo da ga potisnemo duboko u sebe i za trenutak nam se učini da smo dobro. Malo manje nam nije ništa. Ali, onog trenutka kad poželimo dalje, kad nam nije više dovoljno što smo potisnuli emocionalni bol, nastaje problem. Jer, nismo mi samo jednom u životu potisnuli rastanke, tuge, patnje, nesigurnosti, strahove duboko u sebe. Kao kad dete sprema sobu – pa nagura u orman. Jednom prođe, možda i drugi put… ali u nekom sledećem pokušaju sve mu poispada napolje. Tako je i sa našim potisnutim teretom. Jednog dana kad ispadne, mi više ne znamo gde mu je glava, a gde rep. Vidimo posledicu, ali uzrok je duboko ispod te gomile. I, šta nam ostaje?

Pa – imamo dve mogućnosti:

 1. da još jednom sve gurnemo nazad, blokirajući posledicu i praveći privid da je sve u redu (neko počne da pije lekove, neko se oda porocima, neko postane samodestruktivan – sve sa ciljem da onaj duboki bol ostane zatrpan, da se ne suočimo nikako sa njim)
 2. da počnemo da raščišćavamo tu gomilu, sloj po sloj, tražeći uzrok s namerom da ga otklonimo i da naučimo da živimo drugačije, kreativnije, posvećenije, po meri nas samih.

Odluka je naša. Prva se učini jeftinijom (na prvu loptu). Ne zahteva naše angažovanje, ne troši nam vreme, niti novac. Na kratke staze.

Druga zahteva nas cele- da se istinski posvetimo sebi, da se uhvatimo u koštac sa izazovima koje nam život daje (s ciljem da iz njih izvučemo lični benefit, mada to na početku puta ne izgleda tako). Zahteva i naše vreme i novac. Ali to je putovanje na duge staze. Ono koje od nas čini svesnu, posvećenu, srećnu osobu. Koja zna da istinskih granica nema. Da ono što nam se granicom čini jeste tačka koju smo mi označili kao svoj lični domet. I to je u redu. Jer svako svoju ličnu granicu može da pomera, kako se čiste blokade u nama.

ČISTEĆI SLOJ PO SLOJ, MI ČISTIMO I MENJAMO DUBOKO UKORENJENE OBRASCE EMOCIONALNOG BOLA I TRAUME. KADA ZAVRŠIMO SA VELIKIM SPREMANJEM, KADA ISPRAZNIMO SVE NATALOŽENO, BOL I TRAUMA NESTAJU A OSTAJE ONO ŠTO SMO NAUČILI! 

Kako nam to bahove kapi pomažu da odblokiramo emocionalne blokade

Arhetipovi biljaka – zapisi koji u njima postoje – i koji su svakoj pojedinačnoj biljci pomogli da opstane i prilagodi se svim promenama – jesu ti koji pomažu otklanjanje blokada. Vibracija koju određena biljka nosi  prenosi se na naše emocionalno polje i počinje da rezonuje sa nama. Ako na svom putu naiđe na zastoj koji joj je dozvoljava rezonovanje sa određenom emocijom u nama – ona počinje da čisti. Biljke su mnogo duže na ovoj planeti od nas jer su našle način kako da se prilagode svim uslovima. Zato su, ako umemo da prepoznamo šta koja od njih nosi u svom energetskom zapisu, biljke i kapi koje dr Bah od njih pravio za nas tako dragocene.

Kad su emocionalne blokade u pitanju postoji mnogo obrazaca na kojima možete raditi. 

 • Previše davanja i premalo primanja ljubavi.
 • Mržnja, zavist, ljubomora…
 • Emocionalna škrtost.
 • Napetost i stres.
 • Krivica, perfekciozniam, loša slika o sebi.
 • Emocionalna praznina, anksioznost, neadekvatni odnosi sa ljudima.
 • Nesigurnost, odvajanje od sopstvene suštine…

Iz ugla bahovog praktičara

Zašto ja lično volim bahovu terapiju i veliko spremanje navedenih blokada baš s njima? Prvo, zato što vas neko kroz razgovor vodi kroz slojeve kojih možda niste ni svesni. Drugo, što ste aktivni učesnik u svojoj promeni, jer uz pomoć praktičara na svakoj konsultaciji prvo osvetlite obrasce na kojima želite da radite i koji vas blokiraju i onda zajedno birate bahove kapi koje će vam u tome pomoći. Što su kapi neškodljive i mogu da se kombinuju s bilo kojom drugom terapijom ili lekom. Što možete da ih uzimate onoliko puta koliko u toku dana osetite da vam treba bez ikakvih kontraindikacija. Što nisu lek, već snaga prirode koja nas toj istoj prirodi vraća.

Rešili ste da radite na svojim blokadama

Da, to jeste rad. Vi ste celi u tome i osećate se sjajno. Niste bespomoćni – već svesno učite kako da poboljšate sebe i svoj život. Kako je to sjajan osećaj! Tražite mudrost u sebi. Dobijate uvid i tehnike kojima ćete u bilo kojoj situaciji kasnije i sami sebi moći da pomognete. Kapi su fantatična podrška na putu promene.

Emocionalno čišćenje cvetnim esencijama je nežan proces. On na nas deluje umirujuće, blago, poput majke koja nas milujući polako uči da se uspravimo, otkrivamo svet, budemo svaki dan sve bolji i bolji. Čišćenje je čudesan proces koji vas vraća u ono stanje koje vama najviše odgovara. Da, upravo tako. Neko želi da mu bude dobro, a neko samo da mu bude bolje. Znači, granice postavljate vi. Ključ vašeg boljitka je u vašim rukama.

Rešili ste da ponovo pronađete ljubav u sebi

Svi se mi rodimo čisti. Rodimo se kao čista ljubav. Vremenom, potiskujući u sebe svoje emocije, mi ranjavamo ljubav, otvaramo joj rane i ona trpi dok može. Kad postane previše bolno, ona se povuče duboko u nas. I mi mislimo da je više nema. Krivimo druge, postajemo kivni, besni, ljuti, tužni – okrenuti prema spolja. A ljubav strpljivo čeka skrivena u nama. To su oni trenuci u kojima nam se čini da je naša energija potpuno nestala, kada gubimo poverenje u sebe, u životnu radost. Kada prestajemo da volimo sebe.

Bahov praktičar nam tada kroz razgovor, pomaže da otkrijemo i presložimo emocije opet na pravi način. To radi pažljivim odabirom bahovih kapi, i praćenjem procesa promene kroz konsultacije i savetovanje. On zajedno sa nama obnavlja našu energiju, motivaciju, radost življenja, vraća inspiraciju u naše živote.

Proces transformacije

Gubitak – veze, voljene osobe, posla, imovine, potreba za promenama u vezi, nova prijateljstva, promene u životnim fazama (od rođenja, preko puberteta, majčinstva, menopauze…), promena posla – sve su to situacije koje nas menjaju i traže da im se prilagodimo. Nekad to ide lako, ali nekad se zaglavimo i tada nam je potrebna podrška da bismo prošli kroz proces transformacije. Naša duša zavapi tražeći putokaz i podršku. Energija biljaka je tu dobar izbor i čak možemo i preventivno delovati, ukoliko znamo da je neka situacija u najavi.

Energija cvetnih esencija nam pomaže da negujemo svoje emocije. Da duh i dušu prvo vratimo, a posle držimo u ravnoteži. Nauči nas da slušamo sebe. Da budemo manje samokritični, zaustavlja naše opsesivne misli. Nauči nas da budemo u miru sa svetom oko sebe, da slušamo i čujemo šta nam drugi govore. Da ne budemo okrenuti samo sebi. Čuvaju naš unutrašnji mir. Pomažu nam da jednostavno budemo zadovoljni svojom svakodnevicom. Da živimo jednostavno i bez stresa.

Vraćanje vere u životnu svrhu

Bahove kapi nas postepeno oslobađaju svih onih blokada koje, držeći nas izvan balansa, guraju u anskioznost, panične napade, depresiju, tugu, patnju, nesigurnost, samokritičnost… Vraća nam veru u lične kapacitete. Život nije uvek lak i nije poenta da kroz njega prođemo uvek nasmejani, bez patnje. One nas uče da živimo u miru sa sobom i da shvatimo da je život jednostavno lep u svim svojim oblicima. Da uvek na kraju izađe sunce, ali da možemo da izdržimo i periode tame, bez straha jer i ona je sastavni deo naših života.

Idemo, korak po korak. Za sva pitanja možete pisati u inbox na stranici. 🙂

 •  
 •  
 •  
error: Content is protected !!