fbpx

O BAHOVIM KAPIMA, NE PITAJ, PROČITAJ I BALANSIRAJ SVOJ ŽIVOT

Bahove cvetne esencije su blage prirodne ekstrakcije napravljene od cveća.

Originalnih 38 esencija razvijeno je tokom dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka od strane doktora Edvarda Baha, britanskog lekara, bakteriologa i homeopate koji je posvetio svoj život otkrivanju rešenja za 38 negativnih emocionalnih stanja.

Bahove kapi za žene

Bahove cvetne esencije su energetska terapija koju koristimo kada smo u negativnom energetskom stanju, kada smo pod uticajem tuđih toksičnih misli i emocija, pa se i mi počnemo loše osećati, kada nas bilo koja životna okolnost izbaci iz koloseka. Takođe, Bahove kapi koristimo i za terapiju emocinalnih i mentalnih disbalansa koji su nastajali godinama, a sada nam baš remete život pa smo rešile da stavimo tačku na to.

Sastoje se od vode, malo brendija radi konzervacije, i same biljne esencije.

Bahove kapi za žene

Zašto koristiti Bahove kapi? Evo nekoliko ključnih razloga:

Podrška emocionalnom zdravlju: Bahove kapi su razvijene kako bi pružile podršku u rešavanju različitih emocionalnih izazova. Bez obzira da li se suočavate sa stresom, anksioznošću, strahom ili nekim drugim negativnim emocionalnim stanjem, određena Bahova esencija može pomoći u balansiranju vaših emocija.

Prirodna alternativa: Ove kapi su prirodna alternativa tradicionalnim terapijama i lekovima. Sastavljene od vode, brendija i esencije biljaka, Bahove kapi su netoksične i nemaju nuspojave.

Prilagođene ženskom iskustvu: pošto ja najviše radim sa ženama, mogu reći da su zaista korisne i blagodarne za svaku našu žensku situaciju. Divna su  podrška u različitim fazama života, uključujući trudnoću, porođaj, dojenje, perimenopauzu i druge emocionalno izazovne periode.

Samopomoć: Korišćenje Bahovih kapi pruža nam alat za samopomoć. Možemo ih koristiti bez obzira na situaciju, bilo da se suočavamo sa svakodnevnim stresom ili traumatskim iskustvom.

Da zaključimo:  Bahove kapi su holistička terapija, podrška su emocionalnom blagostanju, pružaju podršku na prirodan način bez nuspojava. Bilo da se suočavamo sa životnim promenama, stresom ili jednostavno želimo da održavamo svoju emocionalnu ravnotežu. Ove esencije su  korisno sredstvo za podršku našem celokupnom blagostanju.

Bahove kapi za žene

 

Lista Bachovih cvetnih esencija

Na mom blogu možete pronaći kratak opis svake esencije. Kliknite ovde.

Kako da znamo koje su esencije za nas? Pa, najbolje da nas vodi Bahov praktičar. On će nam napraviti i upotrebnu kombinaciju i pratiti kroz proces promene i rada na ličnim izazovima.

Još jednom – koje su to situacije u kojima možemo da koristimo Bahove kapi

Najjednostavniji odgovor – bilo kada. Bezbedne tokom trudnoće, porođaja i dojenja. Prilikom bilo koje porodične situacije, za decu ili vas, drage majke. Korisne za  žene u svim fazama – kako odrastamo samo se povećava dijapazon situacija: odrastanje, pubertet, upis u školu, na fakultet, stres u školi, na fakultetu, poslu, prve ljubavi, raskidi, nove veze, brak, sve što život nosi… Osećaj neadekvatnosti na poslu, netolerantnost, preopterećenost, premor, burn out, stres… Gubitak dragih osoba. Odvajanje od porodice. Selidba. Stvaranje nove porodice.

Perimenopauze, još jednog emocionalnog perioda kada se menjaju hormoni, kao i pubertet. Menopauza.

Bahove kapi za žene

One su veoma praktične.

Recimo da se selite i osećate frustraciju i nestrpljenje, probajte Impatiens. Nakon selidbe, probajte Walnut da vam pomogne da se prilagodite novom okruženju.

Imate prinovu?  Probajte Olive i Rescue Remedy. Ove esencije pomažu mamama da se nose sa neprekidnim zadacima i poremećajem spavanja.

Imate tinejdžera u kući? Beech, Olive i opet može Rescue Remedy.

Imate li vi neku situaciju koja vas trenutno izbacuje iz ravnoteže? Hajde da je rešimo Bahovim kapima. Javite se i zakažite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!